Volum 5 (2009) Páginas: 1-488
Paseriformes del Occidente de México: morfometría, datación y sexado
Guallar, S., Santana, E., Contreras, S., Verdugo, H., Gallés, A.
Descargar
PDFResumen
L’Occident de Mèxic és un territori privilegiat per la gran biodiversitat i la complexa orografia que presenta. Inclou diversos hàbitats prioritaris per a la conservació al continent americà, alguns dels quals en greu perill de desaparèixer.
Paseriformes del Occidente de México: morfometría, datación y sexado constitueix una fita en l’estudi dels ocells de l’Occident de Mèxic i del país en general. Conté informació detallada i rigorosa sobre patrons i processos de la morfologia externa i el cicle vital de 76 espècies presents en aquesta regió, tant residents com migratòries, i proporciona guies per identificar-los, datar-los i sexar-los correctament. Aquesta informació és virtualment nova per a la majoria de les 41 espècies residents, particularment algunes d’endèmiques com Vireo brevipennis o Piranga erythrocephala.
Aquesta obra es divideix en tres parts: la primera és de caràcter introductori i metodològic, la segona exposa els resultats generals obtinguts i tracta aspectes geomorfològics i autoecològics de les espècies, mentre que la part final presenta les fitxes de les espècies estudiades.
Santi Guallar té un Màster en Biologia Experimental per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa a l’Institut Català d’Ornitologia, on ha coordinat l’Atles dels ocells de Catalunya a l’hivern 2006-2009.
Eduardo Santana és doctor per la Universitat de Wisconsin a Madison i professor de la Universitat de Guadalajara. Va formar part del grup que va crear la Reserva de la Biosfera Sierra de Manantlán, on va iniciar el monitoratge ornitològic.
Sarahy Contreras té el títol de mestra per la Universitat de Wisconsin a Madison i és professora de la Universitat de Guadalajara. Coordina el programa d’anellament d’ocells a l’Estació Las Joyas i s’especialitza en l’estudi de colibrís.
Heriberto Verdugo és llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Sinaloa i va coordinar durant cinc anys el monitoratge de poblacions i nius d’ocells a l’Estació Las Joyas. Actualment és consultor tècnic per a estudis de conservació i aprofitament de fauna.
Anna Gallés és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Treballa com a il·lustradora i és una activa naturalista i ornitòloga. És membre de l’Institut Català d’Ornitologia, amb el qual col·labora des de 2006.
Resenyes d’aquest volum:
Ibis, 153(2011): resenya de Jorge E. Schondube en anglès
Revista Catalana d’Ornitologia, 42(2011) resenya de Peter Pyle en català
L’Abellerol, 42(2011) resenya de Peter Pyke en català
Western birds, 42 (2011) resenua de Peter Pyle en anglès.
Cita
Guallar, S., Santana, E., Contreras, S., Verdugo, H., Gallés, A., 2009. Paseriformes del Occidente de México: morfometría, datación y sexado. Monografies del Museu de Ciències Naturals, 5: 1-488-
Compartir
-
Visitas
- 2697
-
Descargas
- 1251