Treballs del Museu de Geologia de Barcelona. Volum 26 (2023) Pàgines: 1-5

Presentació

Vicedo, V., Díaz-Acha, Y., Campeny, M., Navas, M.

Descarregar

PDF

Resum

Benvolgudes lectores i col·laboradores, benvolguts lectors i col·laboradors:
Des del comitè editorial de Treballs del Museu de Geologia de Barcelona anunciem, amb pesar, el tancament de la nostra revista científica a causa de la manca de recepció d'articles científics per a la seva publicació.
Durant els 34 anys de vida de la revista, Treballs del Museu de Geologia de Barcelona ha estat un mitjà de comunicació científica dedicat a la divulgació de recerques d'alta qualitat en el camp de la geologia, la paleontologia i disciplines afins. Hem treballat incansablement per garantir l'excel·lència i la rigorositat en els continguts publicats, fomentant la difusió del coneixement i l'intercanvi d'idees entre les persones amb perfil cientific de tot el món. S'han publicat un total de 127 articles sobre geologia i paleontologia, incloent revisions sistemàtiques i descripcions de nous taxons, catàlegs il·lustrats de col·leccions, didàctica, estudis de jaciments i de gestió de patrimoni, i altres estudis descriptius entorn de les Ciències de la Terra.
No obstant això, en el món competitiu actual de la publicació científica, la inclusió en el Journal of Citation Reports (JCR) s'ha convertit en un factor determinant per a la visibilitat i la rellevància de les revistes. Malgrat els nostres esforços per mantenir alts estàndards de qualitat, el fet de no formar part d'aquest índex ha comportat una disminució gradual en el nombre d'articles rebuts en els últims anys.
Entenem que les persones amb perfil acadèmic i de recerca valoren la visibilitat i l'impacte dels seus treballs, i el fet de no pertànyer al JCR ha afectat negativament la nostra capacitat per atraure contribucions significatives.
Agraïm sincerament a totes les persones que han donat suport a Treballs del Museu de Geologia de Barcelona al llarg dels anys, ja sigui enviant les seves recerques, col·laborant en el procés de revisió per parells o llegint fidelment la revista. La vostra dedicació i contribucions han estat inestimables per a nosaltres, i esperem que continuen compartint els seus valuosos coneixements en altres prestigioses revistes científiques.
Tot i lamentar profundament aquesta situació, també veiem aquesta etapa com una oportunitat per explorar noves formes de promoure i difondre el coneixement científic. Estem obertes amb actitud oberta a futures col·laboracions i a seguir impulsant la recerca en el camp de la geologia, la paleontologia i disciplines relacionades.
Atentament, El comitè editorial de Treballs del Museu de Geologia de Barcelona

Cita

Vicedo, V., Díaz-Acha, Y., Campeny, M., Navas, M., 2023. Presentació. Treballs del Museu de Geologia de Barcelona, 26: 1-5

Data de publicació:

21/06/2023

Compartir

Visites

1158

Descàrregues

342

Contingut ressenyat a: