Volum 1 (2003) Pàgines: 1-407

Flora del Parc Natural de Cadí-Moixeró i de les serres veïnes

Ninot, J. M., Masalles, R. M., Soriano, I., Font, X., Carrillo, E., Aymerich, P., Carreras, J., Vigo, J.

Descarregar

PDF

Resum

El Parc Natural del Cadí-Moixeró i les muntanyes veïnes apleguen el conjunt més extens d’hàbitats d’alta muntanya calcària dels Pirineus catalans. La flora vascular, rica i diversa, comprèn un bon nombre de plantes endèmiques o amb disjuncions geogràfiques importants, absents o molt rares a la resta de les terres catalanes.

El catàleg objecte d’aquesta monografia és fruit de l’exploració del territori durant els darrers vint-i-cinc anys. Inclou prop de 1.700 espècies i subespècies, que es presenten ordenades alfabèticament. Per a cada planta, es dóna informació sobre ecologia (estatges de vegetació, interval altitudinal, hàbitats i comunitats en què es fa, i sintàxons a què va associada), freqüència-abundància i distribució dins el territori, aquesta darrera mitjançant càrtules annexes. Completa el volum una selecció de fotografies en color d’una seixantena d’espècies, entre les quals moltes de les més rellevants de la flora local.

Josep Vigo, Ignasi Soriano, Jordi Carreras, Empar Carrillo, Xavier Font, Ramón M. Masalles i Josep M. Ninot
Doctors en Ciències Biològiques, professors del Departament de Biologia vegetal de la Universitat de Barcelona i membres del Grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació del CER de Biodiversitat vegetal. L’estudi de la flora, les comunitats i el paisatge vegetal pirinencs ha estat llur línia de recerca preferent en els darrers vint-i-cinc anys, de la qual n’han resultat diverses monografies i articles en revistes especialitzades, com també la sèrie Mapa de vegetació de Catalunya a escala 1:50000, que a hores d’ara cobreix bona part dels Pirineus catalans. Pel que fa a l’àrea objecte d’aquesta monografia, són autors col·lectius de diversos treballs sobre les comunitats vegetals, com també de quatre mapes de la sèrie esmentada. D’altra banda, I. Soriano, J. Vigo i X. Font han publicat monografies sobre la flora i la vegetació que afecten parts del territori, com ara el sistema Moixeró-Tosa d’Alp, la Vall de Ribes i les pastures seques de la Cerdanya i dels Pirineus, respectivament.

Pere Aymerich
Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1995 ha elaborat informes sobre la flora d’interès especial del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de les àrees veïnes, que han donat lloc a diversos articles. És també autor o coautor d’altres treballs de temàtica naturalista sobre el Berguedà i els Pirineus.

Cita

Ninot, J. M., Masalles, R. M., Soriano, I., Font, X., Carrillo, E., Aymerich, P., Carreras, J., Vigo, J., 2003. Flora del Parc Natural de Cadí-Moixeró i de les serres veïnes. Monografies del Museu de Ciències Naturals, 1: 1-407

Compartir

Visites

382

Descàrregues

136

Contingut ressenyat a: